Grønland 

Side 1     Side 2    Side 3    Side 4    Side 5    Side 6    
Side 7
    Side 8    Side 9        Naturfoto   Kort

Glimt fra en bygdelærers dagbog
Side 3

Jeg rejste hjem på juleferie d. 21.12,  - men som da jeg rejste op, så endte det galt. Vi strandede i Kangelussuaq i 2 dage. Problemet var snestorm i Ilulissat, så flyveren ikke kunne lette og flyve via Qaarsut, så vi landede først i Kangerlussuaq, da Danmarksmaskinen var fløjet. Så nu sad vi 51 mennesker , der ikke anede, hvad der skulle ske. Men tiden brugte jeg til indkøb af T- shirts og souvenir og små spadsereture. De blev ikke mange, der var - 40 grader.... og endelig d. 23. december fik vi at vide, de ville sende en tom maskine op fra Danmark til at hente os, så vi landede d. 23.december kl. 22.00 i København. Lidt sent må man sige.

Jeg rejste herop igen den 4. januar, - og traditionen tro måtte vi gå og vente i Kangerlussuaq i flere timer, fordi maskinen havde tekniske problemer, - og da den endelig kunne flyve havde piloten ikke timer nok til at nå Qaarsut så jeg fik 2 dage i Ilulissat. Jo at rejse på Grønland er en prøvelse i tålmod.

Men vel tilbage igen blev det hverdag og alt gik sin vante gang, vi holdt Hellig Trekonger, som er en festdag her, hvor man "bærer" julen ud.

I februar havde vi så fastelavn, hvor vi slog katten af tønden og børnene var festlig udklædt. 


1.-4. klasse fastelavn


4.-7 klasse fastelavn


8. - 9. klasse fastelavn


Er vi ikke seje


Kattekonge og den bedst udklædte


Kattefamilien


De store var også med


Peter kattekonge

Vi havde også en kort vinterferie hele 3 dage. 

Men det bedste er d. 17. februar kl. 9.52 kommer solen igen, det er en festdag uden lige også selvom den kun er her i få minutter. Den dag forbereder vi os til en hel lørdag. 


Velkommen til solen


Siger både store og små

Ligesom den sidste lørdag bliver brugt til at fejre den første "forårsdag"

Føret er vanskeligt for tiden, det tør, så når man går skal man træde varsomt, det er som at gå i olie eller brun sæbe, - når man falder slår man sig meget, fordi isen under er hård, 
så jeg lærer: "pige træd varsomt, thi isen er glat".

Lige nu har jeg sammen med de store et projekt i gang, vi vil gerne til Ilulissat på studietur, så de skal skaffe penge. Det gør vi ved at holde danse-mik, filmdag og banko og... det er en spændende ting om de når deres mål. Det tror jeg.


Kostevals på Grønlandsk


Er de ikke søde

En rigtig god dag, var den,  hvor jeg fik feriebesøg fra Danmark, det var rigtig dejligt 
sådan at få besøg af min hjertesøster Lene, især når hun kommer med det gode vejr.


Dash 7 lander

11. marts oprandt bankodagen, det var med spænding vi så frem til den, for det er jo ikke let at vide, hvor mange der kommer.  - og der kom penge i kassen. Så alle var glade. 


Banko opråberne


Ivrige banko spillere

Men dagligdagen går videre, - og oven på al den storm, var det helt vidunderligt at vinden lagde sig og solen kom rigtig frem, jeg kom helt i forårshumør. Nu kunne vi sidde ude på stenene og nyde det gode vejr. 


Vejret d. 12 marts - sol,sol,sol

Desværre er der en ulempe, det er , at der ikke er kommet is på fjorden, så det kniber med at skaffe mad. Godt nok er der skudt et par narhvaler et stykke her fra, men det er langt at sejle og stort arbejde, men godt for de fangere det lykkes for, for så kommer der mad og penge til huse, - og lidt føde til hundene også. 
Ellers er det nærmest en katastrofe, da hundene for det første ikke kan komme ud og løbe, men i høj grad også, at der ikke kan fiskes, så der kan skaffes mad til dem. 
Sælerne bliver også væk så det er lykke, når der endelig dukker nogen op. 


4 sæler blev det til

Men til alt held er der stadig en del hvalkød, hvoraf noget bliver hængt til tørring, hvilket er en delikatesse, nøjagtig som Mattek, der er skindet fra hvalen med lidt spæk.


Hvalkød hænges til tørre


Mattek - en herlig spise !

Fortsættes på side 4

Forrige side        til side 4